Feber og barnehage
Barns normale temperatur kan variere. En temperatur over 38° C målt i endetarmen anses å være forhøyet temperatur. Folkehelseinstituttet anbefaler at barn med feber bør holdes hjemme til barnet er feberfri først og fremst av hensyn til seg selv. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn.
Vurder barnets allmenntilstand først
Feber er ofte et symptom på sykdom, men er ikke smittsomt i seg selv. Dersom barnet har noe feber, men ikke har en smittsom sykdom eller nedsatt almenntilstand, er det opptil foreldrene å avgjøre om barnet sendes til barnehagen eller ikke. Som hovedregel bør barnet være frisk nok til å kunne delta i barnehagens normale aktiviteter.
Selv om feberen ikke nødvendigvis er smittsom, kan feber være begrensende og ubehagelig, og ro og hvile kan være nødvendig for at barnet skal komme til hektene igjen.

https://www.fhi.no/sv/barnehage/nar-ma-barnet-vare-hjemme-fra-barne/
Les mer: Feber og barn
Feberfri dag
Dersom feberen er knyttet til en sykdom som for eksempel omgangssyke eller influensa, vil dette være smittsomt, og på den måten kan både barn og personale i barnehagen smittes. I disse tilfellene burde barnet holdes hjemme. Ved vanlig forkjølelse og influensalignende symptomer kan barnet gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Ved en influensapandemi kan det være aktuelt å holde barnet hjemme lengre. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie.
Flere av landets barnehager har innført feberfri dag. Dette er gjort først og fremst for barnets helse, men også for å unngå smitte av både barn og personale. Dersom du er i tvil om hva du burde gjøre, kan du oppsøke fastlegen din..
https://www.fhi.no/sv/barnehage/nar-ma-barnet-vare-hjemme-fra-barne/
Les mer: Er feber smittsomt?